НИС лидер одрживог развоја у Србији — компанија која брине о људима

© Фото : Press služba NIS-aМинистар Александар Антић на презентацији Извештаја о одрживом развоју НИС-а за 2017. годину
Министар Александар Антић на презентацији Извештаја о одрживом развоју НИС-а за 2017. годину - Sputnik Србија
Пратите нас
Компанија НИС је у Музеју модерне уметности „Мацура“ у Старим Бановцима представила Извештај о одрживом развоју за 2017. годину, који је показао да су овој компанији пословни резултати веома важни, али да су брига о људима и животној средини од једнаког значаја.

Представљању Извештаја присуствовали су Александар Антић, министар рударства и енергетике Србије, пословни сарадници компаније, представници стручне јавности и медија, као и представници синдиката и највишег менаџмента НИС-а, а овом приликом организована је и панел дискусија „Одрживост иновација",

Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, истакао је да су принципи одрживог развоја већ уткани у сваки процес у компанији.

© Фото : Press služba NIS-aПрезентација Извештаја о одрживом развоју НИС-а за 2017. годину
Презентација Извештаја о одрживом развоју НИС-а за 2017. годину - Sputnik Србија
Презентација Извештаја о одрживом развоју НИС-а за 2017. годину

„Више од свега другог, основа одрживог развоја је брига о људима. Од гледања на једнакост полова као на могућност до стварања услова за достојанствени живот и рад. Најважнија је свакако брига о здрављу и животу сваког нашег запосленог. Један од најзначајнијих стубова одрживог развоја за НИС је улагање у људе. Од 2009. године НИС је у друштвено одговорне пројекте уложио више од три милијарде динара, а само у пројекте у области образовања и науке више од 600 милиона динара“, рекао је Тјурдењев.

Он је истакао да за НИС улагање у младе и знање представља инвестицију која се увек исплати јер је реч о талентованим и младим људима, мотивисаним и усмереним на промену, развој и иновације, што је кључ за очување конкурентности и одрживости компаније.

Александар Антић, министар рударства и енергетике Србије, поручио је да је ова планета наше једино станиште и једина будућност наше деце.

„Управо зато сам поносан што НИС, као можда наша најбогатија компанија, представља лидера у тој области и намеће циљеве који су есенцијално важни и од којих зависи будућност свих нас, па и будућност компаније. Из тог разлога Влада Србије посебну пажњу посвећује циљевима Уједињених нација везаним за одрживи развој и то дубоко препознаје као економску, социјалну и еколошку димензију којој треба удахнути живот на разним пољима — од одрживе енергије до улагања у људске ресурсе“, навео је Антић.

© Фото : Press služba NIS-aПрезентација Извештаја о одрживом развоју НИС-а за 2017. годину
Презентација Извештаја о одрживом развоју НИС-а за 2017. годину - Sputnik Србија
Презентација Извештаја о одрживом развоју НИС-а за 2017. годину

Млади стипендиста НИС-а Филип Илић истакао је значај улагања у младе, као и чињеницу да је још током студија потписао уговор о раду са НИС-ом што му је омогућило да се у потпуности посвети стручном усавршавању.

Између осталог, у Извештају се наводи да је НИС 2017. године значајно унапредио финансијске резултате, па је остварена нето добит од 27 милијарди динара, односно 80 одсто више него у 2016. години.

Поред тога, НИС је у 2017. години наставио да реализује бројне пројекте из области заштите животне средине и у те сврхе уложио 479 милиона динара. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала