Професорка енглеског вратила Трампу писмо због правописних грешака

CC0 / Pixabay / Коверат
Коверат - Sputnik Србија
Пратите нас
Ивон Мејсон из Атланте, професорка енглеског језика у пензији, примила је писмо од америчког председника Доналда Трампа, исправила правописне грешке и послала га назад у Белу кућу.

Мејсонова, која је 17 година предавала енглески језик у једној средњој школи, изјавила је да би то писмо било оцењено тројком да је писано у основној, а двојком да је писано у средњој школи, преноси британски „Индипендент“.

Према њеним речима, писмо је садржало правописне грешке, међу којима је било 11 примера писања речи „председник“ и „држава“ великим словом.

Доналд Трамп - Sputnik Србија
У Америци објављена збирка Трампових твитова

Писмо које је примила од Трампа било је, иначе, одговор на писмо које је написала поводом пуцњаве у школи на Флориди 14. фебруара, у којој је 17 ученика погинуло.

Према њеним речима, писмо је вероватно написао члан особља, а не председник лично.

„Када примите писмо са највишег нивоа, очекујете да бар буде технички исправно“, рекла је она.

Она је додала и да одговор Беле куће није посебно обухватио њен захтев, будући да је она тражила од Трампа да се лично састане са породицама убијених ученика.

Трампова администрација често је исмевана због граматичких грешака, а амерички председник постао је познат по томе што често у раним јутарњим сатима објављује запањујуће твитове, пуне граматичких и правописних грешака, попут „Barrack“ (Обамино име), „politicons“ и слично.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала