Паралелни свет у Украјини: Прогон, хапшење новинара и руска инвазија

© Sputnik / Stringer  / Уђи у базу фотографијаПрипадници украјинске полиције и представници националистичких организација блокирају зграду руске амбасаде у Кијеву како би онемогућили руским држављанима да гласају на председничким изборима у Русији
Припадници украјинске полиције и представници националистичких организација блокирају зграду руске амбасаде у Кијеву како би онемогућили руским држављанима да гласају на председничким изборима у Русији - Sputnik Србија
Пратите нас
Украјинска страна не води истрагу о убиствима независних и опозиционих новинара у земљи, рекао је стални представник Русије при УН Василиј Небензја током седнице Савета безбедности.
Руски новинар Аркадиј Бабченко - Sputnik Србија
Руски новинар убијен у Кијеву, полиција објавила фото-робот убице

„Убијају независне и опозиционе новинаре, о злочинима не воде истрагу. Данас (то је било синоћ) у Кијеву је убијен руски грађанин, новинар Аркадиј Бапченко. То се десило пре неколико сати. Може се претпоставити да ће украјинске власти и за то оптужити Русију. Не би био први пут“, изјавио је Небензја.

„Друге новинаре прогоне ако их не хапсе као Кирила Вишинског, украјинског држављанина, шефа РИА Новости. За шта се оптужује? За издају земље“, додао је дипломата.

Према речима Небензје, Украјина, захваљујући својој власти, живи у два паралелна света.

„У стању измишљеног хибридног рата са Русијом и у реалном свету, где не постоји никаква руска инвазија“, закључио је он.

Подсетимо, Аркадиј Бапченко је радио као ратни дописник за листове „Московски комсомољец“ и „Нову газету“, сарађивао је са „Првим каналом“ и телевизијом ТВЦ и преносио је догађаје у вези са грузијско-јужноосетијским сукобом.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала