Украјинска полиција: Убица новинара имао саучесника

© Sputnik / Stringer / Уђи у базу фотографијаПрипадници полиције и новинари у близини куће у Кијеву у којој је убијен новинар Аркадиј Бапченко
Припадници полиције и новинари у близини куће у Кијеву у којој је убијен новинар Аркадиј Бапченко - Sputnik Србија
Пратите нас
Начелник полиције у Кијеву саопштио је да је убица новинара Аркадија Бапченка имао саучесника и да се његова улога утврђује.
Руски новинар Аркадиј Бабченко - Sputnik Србија
Руски новинар убијен у Кијеву, полиција објавила фото-робот убице

„Да, било их је више од једног. Сада утврђујемо улогу и да ли је неко покривао стрелца“, одговорио је Кришченко на телевизији „112 Украјина“ на питање да ли је убица имао саучеснике.

И начелник полиције Украјине Сергеј Књазев потврдио је да је убица имао саучесника.

„Извршилац је високо професионални убица, али он сâм није могао да испланира овај злочин“, рекао је Књазев.

Новинар Аркадиј Бапченко, који је имао држављанство Русије, од 2017. године радио је на телевизији АТР у Кијеву на којој је водио ауторски програм. Новинар је убијен 29. маја на степеништу своје зграде. Украјинска полиција покренула је кривични поступак према члану „убиство с предумишљајем“. Разматрају се неколико верзија, укључујући и професионална делатност новинара.

Москва је оштро осудила убиство и позвала Кијев да га објективно и детаљно истражи. Портпарол руског председника Дмитриј Песков изјавио је да је Украјина постала опасно место за новинаре — њих убијају, прогањају и затварају због професионалне делатности.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала