Асад: У Сирији нема грађанског рата — то је рат против тероризма

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Уђи у базу фотографијаПредседник Сирије Башар ел Асад
Председник Сирије Башар ел Асад - Sputnik Србија
Пратите нас
Све што се дешава у Сирији не представља грађански рат, то је од самог почетка рат против тероризма и западних плаћеника, изјавио је сиријски председник Башар ел Асад.

Како је објаснио, термин „грађански рат“ се од почетка конфликта погрешно користи, а то чине чак и савезници и пријатељи Сирије.

Припадник сиријске војске подиже заставу у близини Дамаска - Sputnik Србија
Американци прете Сирији

„Грађански рат би подразумевао да у Сирији влада подела на основу етничке или религиозне припадности или пак на основу политичких несугласица. У Сирији тога нема“, тврди Асад.

Сиријски председник је оценио и да на територији земље коју држи сиријска војска живе људи различитих религија и националности, те да сви они подржавају Дамаск.

„Од самог почетка они који су желели да свргну власт били су плаћеници које је унајмио Запад. Као резултат активности америчких и турских марионета, имамо ситуацију у којој не постоји јединство. Међутим, да је у току и грађански рат, то би значило и да нам је друштво подељено“, додао је он.

Сиријски лидер је такође указао на чињеницу да милитанти у Сирији добијају наредбе из иностранства како се не би успоставио мир у земљи, али да Сиријци то неће дозволити јер немају другог избора.

„Што смо ближи крају, то је отпор јачи. Чим смо покренули процес помирења у земљи, могли су се видети све јачи покушаји да се тај процес заустави. Наравно да заједно са новцем из иностранства стижу и наређења. Међутим, ми смо решени да тај проблем превазиђемо. Или ћемо имати земљу, или не“, закључио је Асад.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала