Посланик Врховне раде: Срамотно фингирање убиства Бапченка

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаЗграда Врховне раде Украјине у Кијеву
Зграда Врховне раде Украјине у Кијеву - Sputnik Србија
Пратите нас
Посланик Врховне раде из партије „Опозициони блок“ Михаил Допкин изјавио је да је Служба безбедности Украјине осрамотила земљу фингирањем убиства руског новинара Аркадија Бапченка.

„Осрамотили су Украјину. Јако много људи ван наше земље је коментарисало ту ситуацију и дало своје оцене. Сви смо постали таоци тог јефтиног спектакла“, рекао је Допкин за телевизију „112 Украјина“.

Лисице, хапшење - Sputnik Србија
Организатор „атентата“ на Бапченка: Знао сам да ће извршилац све рећи СБУ

Он је изразио жаљење што су владе многих земаља и међународне организације биле учеснице у том неславном догађају, те да Украјина из свега тога ништа доброг није добила.

„Шта су хтели тиме да постигну? Ко је то режирао? Не знам да ли су на тај начин некоме хтели да подигну рејтинг, али свакако ништа позитивно нису добили“, додао је украјински посланик.

С тим у вези се у четвртак, 31. маја, огласио и портпарол Кремља Дмитриј Песков који је изјавио да украјинске власти морају да одговарају за своје изјаве о умешаности Русије у покушај убиства новинара Аркадија Бапченка или ће личити на колеге из Велике Британије.

Како је оценио, целокупна прича у вези са инцидентом са Бапченком показује да је у Украјини изузетно опасно бити новинар.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала