Вишински затражио помоћ од Путина: Заштитите ме!

© AP Photo / Stringer Новинар Кирил Вишински на саслушању пред судом у Херсону
Новинар Кирил Вишински на саслушању пред судом у Херсону - Sputnik Србија
Пратите нас
Руководилац „РИА Новости Украјина“ Кирил Вишински, коме се у Украјини суди због државне издаје, затражио је од председника Русије Владимира Путина да га заштити.

„Обраћам се председнику Путину са молбом да предузме све неопходне мере како би ме што пре ослободили, као и да ми се пружи сва неопходна правна заштита“, рекао је он приликом обраћања у суду.

Кирил Вишински - Sputnik Србија
Вишински: Одричем се украјинског држављанства

Како је казао, оспоравати оптужбе које је тужилаштво подигло против њега је бесмислено, будући да је пресуда већ припремљена.

„Моје обраћање није покушај да оспорим било шта. Ја разумем да је то бесмислено, јер је пресуда против мене већ припремљена“, рекао је Вишински.

Он је додао и да се нада да ће целокупан случај који се води против њега бити лекција за све новинаре који раде у Украјини.

Заменик портпарола Министарства иностраних послова Русије Артјом Кожин истакао је да званична Москва увек пружа сву помоћ својим грађанима у оквиру свих расположивих законодавних норми.

„Целокупна ситуација изазива жаљење. Шокантно је када се овакве ствари дешавају представницима медија. Надамо се да ће одговарајуће међународне институције адекватно реаговати на овај случај“, нагласио је Кожин.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала