Амерички инвеститор: Русија може да уђе у пет највећих економија света

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаПредседник компаније "Роџерс холдинг" Џин Роџерс на панелу Међународног економског форума у Санкт Петербургу
Председник компаније Роџерс холдинг Џин Роџерс на панелу Међународног економског форума у Санкт Петербургу - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија би могла да уђе међу пет највећих економија света са одговарајућом стимулацијом предузетничке активности, изјавио је познати амерички инвеститор Џим Роџерс за Спутњик.
Устав Русије на инаугурацији Владимира Путина. - Sputnik Србија
Путин представио програм развоја Русије до 2024. године

„То се може десити уз правилан подстицај привреде. Током историје, земље које су подржавале предузетнике и инвеститоре, скоро увек су биле успешне и уколико се то деси, Русија ће имати огроман потенцијал“, рекао је Роџерс, коментаришући задатак да Русија уђе у првих пет највећих економија света, који је поставио председник Владимир Путин у свом мајском указу.

Саговорник агенције је уверен да је боље када је економија отворенија. „Русија је за две године учинила много више у овој области него било која друга земља, више него Кина и него САД. Руска рубља постала је пливајућа, а државни дуг је мали — то је заиста невероватан посао“, рекао је он.

Џим Роџерс је један од најпознатијих финансијера и инвеститора на свету. Пре неколико година он је почео да инвестира у руско тржиште, конкретно, купио је велики удео акција произвођача ђубрива „Фосагро“ и ушао у Савет директора компаније.

У мајском указу Путина такође је одређен циљ да се повећа стопа раста привреде, тако да руска економија престигне светске и одржи инфлацију на нивоу не већем од четири одсто.  

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала