Звер с Хаваја: Завирите у кратер широк као 90 фудбалских терена (видео)

Пратите нас
Невероватне нове фотографије сликане дроном и то самих „уста“ хавајског вулкана Килауеа показују величину штете коју су проузроковале експлозивне ерупције које су направиле праву пошаст међу становницима пацифичког острва.

Овај видео показује густ дим који избија из Халемаумау кратера, рупе која је пронађена унутар много већег кратера у том вулкану. Злослутно, кратер такође показује знаке распадања, што значи да су се формирали стрми зидови, који се надвијају над кратером, заједно са новим напуклинама. 

Кајл Андерсон, истраживач Геолошко топографског института САД, верује да рушевина која је заробљена у кратеру може узроковати нове експлозије.

„Такође је могуће да отвор буде трајно блокиран, што би у потпуности могло да оконча експлозије“, рекао је он. 

Према речима експерата „Ју Ес џиолоџикал сурвеја“, експлозије су у последњих десет дана прошириле величину кратера за чак десет пута. Верује се да је рупа сада величине 120 ари, што је близу 90 терена за амерички фудбал.

Вулкан Килауеа је уништио више од 80 домова од како је први пут еруптирао пре четири недеље. Геолошко топографски институт САД процењује да је лава прекрила површину величине 5,5 квадратних миља, што је једнако површини од чак четири њујоршка Централ парка.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала