Захарова: Лаж је постала рутина у Савету безбедности УН

© AFP 2023 / HECTOR RETAMALЗаседање Савета безбедности УН
Заседање Савета безбедности УН - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова изјавила је да је лаж постала рутина у функционисању Савета безбедности Уједињених нација.

Она је на телевизији „Русија 1“ рекла да је на заседању СБ УН шеф украјинске дипломатије Павел Климкин прво говорио о убиству новинара Аркадија Бапченка, да би потом рекао да ипак не зна за специјалну операцију Службе безбедности Украјине.

Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија
Захарова: Бапченко апсолутна жртва украјинских служби

„Лаж у Савету безбедности је постала рутина, нажалост. Ми то већ неко време говоримо. Иако је могуће изводити све те пропагандистичке представе колико хоћете, проблем је што на тај начин убијате ту међународну организацију“, истакла је она.

„Замислите шта се дешава. На седници Климкин саопштава о убиству Бапченка, да би само дан касније та лаж испливала. Након тога он тврди да није био упознат са том операцијом, док је председник Петро Порошенко рекао да је све то потребно Русији како би показала да Кијев не контролише ситуацију. То је трагикомично“, оценила је.

Захарова је указала и на то да је ситуација у Украјини далеко компликованија него што то изгледа.

„Јасно је да су политички лидери у Украјини спремни на све. Чак и када је реч о кварењу имиџа они су спремни да на то затварају очи“, закључила је Захарова.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала