Русија и Кина јачају координацију у вези са корејским проблемом

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Уђи у базу фотографијаМинистри спољних послова Русије и Кине, Сергеј Лавров и Ванг Ји
Министри спољних послова Русије и Кине, Сергеј Лавров и Ванг Ји - Sputnik Србија
Пратите нас
Министри спољних послова Русије и Кине, Сергеј Лавров и Ванг Ји, разговарали су о ситуацији на Корејском полуострву на састанку у Преторији и договорили су се да ојачају координацију по том питању, саопштило је Министарство спољних послова Кине.
Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун - Sputnik Србија
Ким Џонг Ун Русији: Ценимо што се супротстављате америчкој доминацији

„Стране су размениле мишљења о ситуацији на Корејском полуострву и договориле се да појачају координацију и сарадњу и да уложе напоре за денуклеаризацију и успостављање трајног мира на Корејском полуострву“, наводи се у саопштењу на сајту Министарства спољних послова Кине.

Састанак двојице министара одржан је у Преторији, где се у понедељак отвара заседање министара спољних послова земаља-чланица БРИКС-а. Лавров је у недељу стигао у Јужну Африку где је уочи сусрета министарске „петорке“ разговарао са Ванг Јиом и новим председником Јужне Африке Сирилом Рамапосом.

У мају су се у северном кинеском граду Далиану састали председник Кине Си Ђинпинг и севернокорејски лидер Ким Џонг Ун уочи самита Северна Кореја-САД.

Истог месеца, руски министар спољних послова срео се са својим севернокорејским колегом Ри Јонг Хоом у оквиру руске дипломатске посете Пјонгјангу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала