Фејсбук оптужен за подршку нацизму

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаСтраница друштвене мреже Фејсбук на екрану компјутера
Страница друштвене мреже Фејсбук на екрану компјутера - Sputnik Србија
Пратите нас
Грчки министар правде Ставрос Контонис оптужио је Фејсбук за подршку нацизму након уклањања коментара грчког новинара Никоса Бојопулоса, саопштило је Министарство правде Грчке.

Фејсбук је 2. јуна избрисао чланак и блокирао на дан страницу новинара који је писао о масакру у селу Канданос на Криту током немачке окупације. Бојопулос је подсетио да је у јуну 1941. године због отпора окупатору стрељано 180 становника села, а њихове куће су спаљене. Канданос је проглашен мртвом зоном и забрањено је да се обнавља. Новинар је написао да сада у Грчкој идеју национал-социјализма оживљава ултра-десна партија „Златна зора“.

На заседању Савета министара ЕУ за питања правде и унутрашњих послова у Луксембургу грчки министар правде Контонис је изјавио да је увођење цензуре од стране Фејсбука неприхватљиво средство гушења историјског сећање на злочине нациста у селу Канданос, као и тежња да се сакрије неонацистичка идеологија чланова „Златне зоре“.

Председавајући Савета министара, европски комесар Џулијан Кинг сматра да је то врло озбиљан инцидент који ће комисија одмах испитати. Министри правде других држава-чланица ЕУ говорили су слично, саопштило је Министарство правде Грчке.  

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала