Курц: Русија као суперсила да допринесе миру у Сирији и Украјини (видео)

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаАустријски канцелар Себастијан Курц
Аустријски канцелар Себастијан Курц - Sputnik Србија
Пратите нас
Аустријски канцелар Себастијан Курц изјавио је након преговора са руским председником Владимиром Путином да се нада да ће Русија као суперсила допринети успостављању мира у Сирији и Украјини.

„Имали смо могућност да разговарамо о многим међународним питањима, да Русија као суперсила има велики значај и одговорност када је реч о Сирији и о истоку Украјине. Надамо се да ће Русија допринети решавању тих питања, како би људи заиста добили оно што већ дуго желе – мир“, рекао је.

Канцелар Аустрије је изразио наду и да ће захваљујући интензивном дијалогу бити постигнут прогрес у односима између Европске уније и Русије.

Председник Русије Владимир Путин у посети Аустрији - Sputnik Србија
Путин: Сви су за укидање антируских санкција (видео)

Путин је, са друге стране, рекао да су преговори одржани у конструктивној и пријатељској атмосфери и захвалио се Аустрији за топао пријем.

Говорећи о сиријском проблему, Путин је рекао да је Беч спреман да се прикључи хуманитарним акцијама у Сирији.

Изразио је задовољство што су Гаспром и ОМВ, у њиховом присуству, потписали споразум којим се обезбеђује испоруке гаса Аустрији из Русије до 2040.године.

Курц је констатовао да је сарадња Гаспрома и ОМВ, односно Русије и Аустрије по питању испоруке гаса функционисала одлично и у тешким временима.

На крају преговора потписан је и читав низ доокумената између Русије и Аустрије, између осталог и протокол о измени руско-аустројске Конвенције о избегавању дупллог опорезивања.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала