Мистериозна болест напада америчке дипломате

CC0 / pixabay / Уплакан мушкарац.
Уплакан мушкарац. - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички Стејт департмент повукао је групу дипломата из града Гуангџоу у Кини, због забринутости да пате од мистериозне болести од које пате и дипломате на Куби.
Амбасада САД у Хавани. - Sputnik Србија
Американци повлаче дипломате са Кубе

Како је навела портпаролка Стејт департмента Хедер Наверт, та болест личи на оштећења мозга, односно цео случај је веома сличан оном са Кубе, када су америчке дипломате почеле да се жале на вртоглавице, несносне болове у глави, депресију…

Мистерија дипломата с Кубе никада до краја није разјашњена, нити је понуђено било какво разумно објашњење због којих су дипломате осећале те тегобе.

У једном тренутку су САД чак и оптужиле Кубу за специјални рат против америчких дипломата, а једини траг који би могао да води ка објашњењу такође се може описати као мистериозан — реч је о звуку који су снимили стручњаци у дипломатском представништву САД на Куби, а који се не чује „голим ухом“.

Исти случај изгледа сада је и са дипломатама у кинеском граду Гуангџоу, а према речима Навертове, након што је потврђено да је један запослени дипломата имао „медицински инцидент“, Стејт департмент је распоредио тим стручњака да посматра запослене у Конзулату и чланове њихових породица, преноси Ројтерс.

„Медицински професионалци наставиће да евалуирају налазе како би открили узроке забележених симптома и установили да ли су налази исти као они забележени на Куби или немају никаквих сличности“, навела је она у саопштењу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала