Багдад: У експлозији најмање 18 мртвих, повређено 90 људи

© Фото : Twitter/ Syria & Iraq News ‏Спасиоци и ватрогасци на месту експлозије у центру Багдада
Спасиоци и ватрогасци на месту експлозије у центру Багдада - Sputnik Србија
Пратите нас
Најмање 18 особа је погинуло, док је више од 90 људи повређено у експлозији која се у среду догодила у четврти Садр сити у Багдаду, наводе извори из ирачке полиције.
Припадници полиције патролирају у предграђу Париза Обервијер - Sputnik Србија
Експлозија у Стразбуру, повређено 11 особа

На фотографијама са лица места виде се уништени аутомобил и зграда, као и рођаци жртава у сузама, преноси данас Ројтерс.

Портпарол ирачког Министарства унутрашњих послова навео је, у кратком саопштењу, да је експлозију изазвала детонација сакривене муниције и да су безбедносне снаге покренуле истрагу.

Муниција је била ускладиштена у једној џамији, а до експлозије је дошло током њеног преношења у аутомобил који је био паркиран у близини, наводи неименовани полицијски извор.

Нешто раније је државна телевизија пренела изјаву портпарола ирачког Министарства унутрашњих послова који је експлозију описао као „терористичку агресију на цивиле“ у којој, како је рекао, има убијених и рањених.

Власти засад нису дале објашњење о разликама између два саопштења, а нису објавиле ни званичне податке о жртвама.
Садр сити је упориште националистичког свештеника Моктаде ел Садра, чији је политички блок победио на парламентарним изборима 12. маја.

Иначе, ирачки парламент је у уторак наложио поновно пребројавање гласова.

У мају су две импровизоване бомбе бачене на седиште Ирачке комунистичке партије, која је део Садровог блока, подсећа британска агенција.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала