Катар о претњама Саудијске Арабије: Наше је право да од Русије купимо С-400

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Уђи у базу фотографијаРакетни систем С-400
Ракетни систем С-400 - Sputnik Србија
Пратите нас
Катар у потпуности одбацује претње Саудијске Арабије у случају да од Русије добије противваздушне системе С-400, то је њихово суверено право и питање искључиво Катара и Русије, изјавио је катарски амбасадор у Москви Фахид ел Атија.
Противваздушни ракетни систем С-400 - Sputnik Србија
Од кога је саудијски краљ добио миг кад је Катару запретио ратом — због С-400

„Начули смо такве тврдње у светским медијима, али Катар се придржава принципа суверенитета свих земаља и њиховог права да се бране и склапају легитимне уговоре са другим земљама. Чак и да су претње Саудијске Арабије истините, ми их одбацујемо у потпуности“, рекао је он.

Атија је навео и да је Катар са Русијом увек сарађивао у свим питањима, самим тим и у питању одбране, и да Катар намерава да појача своје капацитете у тој области.

„Нико нема права да се меша у унутрашња питања Катара и Русије и у наше суверено право“, истакао је он.

Претходно је амбасадор Катара обећао да ће Доха са Москвом разговарати о могућој куповини руских ПВО система, док су медији потом писали да би предмет разговора највероватније био С-400.

Русија и Катар су прошле године потписали међудржавне споразуме о војно-техничкој сарадњи и то за време посете руског министра одбране Сергеја Шојгуа Дохи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала