Италија о санкцијама Русији: Ми смо за дијалог

© Sputnik / Александар МилачићЗаставе ЕУ и Италије
Заставе ЕУ и Италије - Sputnik Србија
Пратите нас
Италија се залаже за дијалог о питању санкција против Русије и с осталим партнерима из Г7 ће размотрити ту тему у оквиру самита „Велике седморке“ у Канади, изјавио је италијански премијер Ђузепе Конте на маргинама састанка.

Самит „Велике седморке“ одржава се 8. и 9. јуна у канадском Квебеку.

Ђузепе Конте - Sputnik Србија
Премијер Италије подржао Трампов предлог да се Русија врати у Г8

„Када је реч о санкцијама, ми смо за дијалог. Посебно пажљиво пратимо то да се оне не одразе негативно на руско цивилно друштво. Била би грешка да се оно изложи притиску“, рекао је Конте на конференцији за новинаре, наводећи да је Италија увек доприносила учешћу Русије у „Великој осморки“.

„Италија ће сада размотрити ставове који ће бити испољени, тек треба да почне самит. У контакту с другим партнерима направићемо процене, али постоји заједнички осећај за отвореност према дијалогу. То не значи да треба да нарушимо примећени прогрес, који је, поред осталог, повезан с испуњавањем одредби Минског споразума“, навео је Конте одговарајући на питање да ли ће Италија уложити вето на продужавање санкција Русији.

​Конте је раније подржао предлог председника САД Доналда Трампа да се Русија врати у Г8. „Сагласан сам с председником Трампом, Русија треба да се врати у 'Велику осморку'. То је у заједничком интересу“, написао је Конте на свом налогу на Твитеру. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала