Дачић: Моје певање није одмогло, већ помогло

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија
Пратите нас
Сви ми који смо на власти, али и они који су сад опозиција, имамо одговорност, написао је у ауторском тексту за Курир шеф српске дипломатије Ивица Дачић, и додао да су, међутим, „и Тадић, и Ђилас, и Јеремић“ изгледа заборавили шта та реч значи.

„За разлику од њих, чини ми се да је садашња власт, с Александром Вучићем на челу, чији су део моја партија и ја, спремна да се ухвати у коштац са свим тешким одлукама“, истакао је Дачић. Он је указао да је питање Косова најтеже од свих.

Безбедносне снаге самопроглашене републике Косово - Sputnik Србија
Харадинај: Косовска војска има подршку Срба, формирање 2018.

„Изгледа као Сизифов посао, али на нама је да никада не одустанемо, колико год да се све чини безизлазним. Не то није само фраза, то је суштина“, каже Дачић.

Према његовим речима, лако је рећи „ова влада продаје Косово, ова власт води катастрофалну економску политику“ или „Дачић пева“.

„Господо, ви који критикујете, а на шта имате право, кажем вам: Да сте били барем мало одговорнији, сада можда не бисмо имали толико пропуштених шанси за Косово, да се сада и председник и Влада хватају за сламку која је притом поломљена на неколико делова, да би Србија нешто добила“, поручује Дачић и додаје:

„За разлику од неких, моје певање, и то пред страним дипломатама, није одмогло већ помогло, јер чињеница је да је дипломатска активност признатија него икада. Смета вам када Дачић пева, а не смета када су то радили Путин, Обама или када је Клинтон певао.“

Према његовим речима, у реду је критикa једних другима, тако се долази до бољих решења, али не и међусобна мржња.

„Шта ћемо сви заједно са мржњом ако дођемо у ситуацију да сви станемо под једну шљиву“, написао је Дачић у ауторском тексту.

Танјуг    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала