Сорош: Трамп је врхунски нарцис спреман да уништи свет

© AP Photo / Ferdinand OstropЏорџ Сорош
Џорџ Сорош - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички милијардер Џорџ Сорош рекао је за америчког председника Доналда Трампа да је „нарцис који се сматра свемоћним и који је вољан да уништи свет“.

Сорош је рекао да ће, ако америчка Демократска странка премоћно добије генералне изборе ове јесени и оствари већину у Конгресу и Сенату, те почне с процедуром опозива, подржати Трампову смену.

Трамп и Сорош су у врло лошим односима још од избора на којима је Трамп победио Хилари Клинтон, коју је подржао Сорош, пренео је хрватски портал „Индекс“.

Џорџ Сорош у Паризу. - Sputnik Србија
Сорош у Италији: Да ли Путин плаћа Лигу?

Сорош је донирао Клинтоновој кампањи више од 10,5 милиона долара, према подацима Центра за одговорну политику у Вашингтону.

Прошле године, Сорош је изгубио скоро милијарду долара услед берзанских шпекулација након Трампове победе.

У земљи Сорошевог рођења, Мађарској, премијер Виктор Орбан покренуо је против Сороша кампању проглашавајући га државним непријатељем и најављујући „Закон за заустављање Сороша“ којим би се ограничило страно финансирање цивилног друштва и забранило оно које представља „национални сигурносни ризик“.

Због тога је Сорош своје канцеларије преселио из Будимпеште у Берлин.

Осим у Мађарској, Сорош је мета све жешћих напада републиканаца у САД.

Њега је недавно прозвао и руски председник Владимир Путин, тврдећи да су његове донације широм света мешање у изборе.

Упркос свему, 87-годишњи Сорош не мисли да се преда нити да се повуче у пензију, већ најављује да ће се борити још жешће за своје политичке циљеве.

„Што је већа опасност, што је већа претња, више се осећам да јој се морам супротставити. Стога у том смислу, да, удвостручио сам своје напоре“, рекао је Сорош у интервјуу за „Вашингтон пост“, пренео је хрватски портал.

Танјуг

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала