ЕКСКЛУЗИВНО Доказ да Србија у Русији током Мундијала има посебан третман (фото, видео)

© SputnikГлумац Милош Биковић отвара Трг руско-српског пријатељства у Светлогорску
Глумац Милош Биковић отвара Трг руско-српског пријатељства у Светлогорску - Sputnik Србија
Пратите нас
У Светлогорску, граду у коме је смештена репрезентација Србије током одржавања Светског првенства у фудбалу, отворен је Трг руско-српског пријатељства.

Трг су отворили министар културе Калињинградске Андреј Гермак, градоначелник Светлогорска Андреј Толмачов и српски глумац Милош Биковић. Он за Спутњик каже да су на меморијалној плочи угравирана имена српских официра и војника који су служили у руској царској војсци.

Штанд Калињинградске области на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу данас је посетила и српска делегација, коју чине саветник председника Вучића Драгутин Матановић, министар рударства и енергетике Александар Антић, члан Градског већа Града Београда и председник Савета за запошљавање Драгомир Петронијевић, као и глумац и продуцент Милош Биковић. - Sputnik Србија
Несвакидашња част Србији у граду где ће бити „орлови“

„Сматрам да је ово велика част за Србију и нашу репрезентацију, зато што се Русија не опходи на овај начин према другим репрезентацијама. Једина смо репрезентација која је добила свој сквер, који ће и остати под именом Трг руско-српског пријатељства“, рекао је Биковић.

Током свечаности, Гермак и Толмачов су засадили брезу као симбол Русије, док је Биковић засадио храст, као симбол Србије. 

Градови-домаћини фудбалске репрезентације Србије биће Москва, Калињинград и Самара.

Прву утакмицу „орлови“ ће играти 17. јуна против Костарике у на стадиону у Самари, шестом по величини граду Русије.

Други меч ће играти на стадиону „Калињинград“, 22. јуна, против Швајцарске, а последњи меч, који се највише и ишчекује, Србија ће играти у руској престоници — Москви, на Спартаковом стадиону 27. јуна против Бразила.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала