Велика Британија упозорава своје грађане да не иду у Турску

© AFP 2023 / JUSTIN TALLIS Кишобран у бојама британске заставе испред Биг Бена
Кишобран у бојама британске заставе испред Биг Бена - Sputnik Србија
Пратите нас
Влада Велике Британије упозорила је своје грађане да у Турској постоји велика опасност од терористичких напада, због чега се саветује да избегавају ту земљу.
Турске лире, еври о амерички долари - Sputnik Србија
Одбрана од „завере“: Ердоганов контранапад на евро и долар

У саопштењу владе туристи се упозоравају да се одласком у популарна одредишта излажу потенцијалним терористичким нападима, преноси британски медији.

У саопштењу издатом у петак, туристима се саветује да избегавају велике гужве у градовима попут Истанбула и подсећа се да ће се у тој земљи председнички и парламентарни избори одржати 24. јуна, што може покренути бројне протесте широм земље.

Британска влада упозорила је и да се не путује у места која се налазе 10 километара од границе са Сиријом, као и да је могуће да ће терористи изводити нападе на југу и истоку земље, у Анкари и Истанбулу.

„Терористичке групе, укључујући ИСИЛ и ТАК, јавно су претиле нападима на значајне туристичке локације”, наводи се у саопштењу и додаје да је највише угрожен авионски саобраћај, због чега се британским држављанима саветује да у потпуности сарађују са аеродромским особљем.

„Будите опрезни, пратити савете локалних органа безбедности, пратите медијске извештаје и наставите са ажурирањем овог саветовања за путовања“, наводи се у саопштењу Форин офиса.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала