Узнемирујућа порука земаља Квинте Приштини: Још није време

© AP Photo / Visar KryeziuНавијачи тзв. Косова
Навијачи тзв. Косова - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар спољних послова Беџет Пацоли изјавио је да су земље Квинте саветовале Косово да за сада не аплицира у чланство у Савету Европе, јер нема довољну подршку.
Беџет Пацоли - Sputnik Србија
Пацоли: Дачић ми стално подмеће ногу

Он је то саопштио члановима одбора за спољне послове косовске скупштине, где је поднео извештај, преноси „Зери“. Пацоли је додао да ће Косово ускоро аплицирати за чланство у Интерполу и да његово министарство напорно ради на прикупљању признања независности Косова.

Он је тражио од помоћнице генералног секретара УН за мировне операције Бинту Кеите промену формата расправа о Косову, односно смањење броја седница СБ на ту тему, пише приштинска „Епока е ре“.

„Свестан сам да немате могућности да измените динамику Савета безбедности УН, али садашњи формат расправа би требало променити. Број сједница би требало смањити са четири на једну или две годишње. Наша жеља је да их уопште не буде или да буду држане као дебате иза затворених врата“, рекао је Пацоли.

Уз то, Пацоли је рекао да буџет Унмика не би требало да се троши у политичке сврхе, пренето је у данашњем Унмиковом прегледу штампе. Пацоли је на састанку са званичницом УН навео и да је Косово захвално за „улогу и допринос УН током процеса изградње државе“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала