Ништа од изручења Хрватској: Мамић пуштен на слободу

© Фото : снимак екрана/ЈутјубЗдравко Мамић
Здравко Мамић - Sputnik Србија
Пратите нас
Челник ФК Динамо Здравко Мамић на данашњем рочишту пред Судом БиХ у Сарајеву изјаснио се да је против изручења Хрватској, а после 12 сати пуштен је на слободу.

Суд БиХ донео је одлуку о обустављању поступка изручења Мамића Хрватској, пренела је Фена.

„Суд је утврдио да је господин Мамић држављанин БиХ и да уговором о изручењу између Хрватске и БиХ у овом случају није предвиђена могућност изручење“, рекао је Мамићев адвокат Здравко Рајић.

Рајић је истакао да је, што се тиче захтева Хрватске за изручењем, односно захтева Интерпола за хапшењем, поступак окончан.

То, како је додао, значи да је Мамић слободан човек и да се може слободно кретати по БиХ.

Здравко Мамић - Sputnik Србија
Ухапшен Здравко Мамић

Мамић је јутрос на рочишту у сарајевском суду рекао да је поносан што је држављанин БиХ и поновио да не жели изручење у Хрватску, јер му тамо неће бити загарантовано поштено суђење.

На рочишту су потврђени основни подаци о његовом идентитету, те је утврђено да му је пребивалиште у Томиславграду, а да има и матични број у Босни и Херцеговини, што је, како одбрана тврди, коначан доказ да је држављанин БиХ.

„Поносан сам што сам држављанин Босне и Херцеговине“, рекао је Мамић судији Суда БиХ Татјани Косовић.

Мамић је ухапшен у четвртак у Међугорју, у БиХ, по потерници Хрватске, где је првостепено осуђен на 6,5 година затвора због малверзација у спорту.

Танјуг

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала