Дачић: Циљ лажних вести је дестабилизација Србије

© Sputnik / Александар МилачићМинистар спољних послова Србије Ивица Дачић
Министар спољних послова Србије Ивица Дачић - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је јутрос да је циљ ширења лажних вести, које се појављују у нашој земљи, дестабилизација Србије.

„Сведоци смо разних лажних вести, као што је вест о квалитету воде за пиће, као информација да влада планира да изазове немире на северу Косова, да ми сами нападнемо свој народ, па до ове последње вести о нестанку новинара“, рекао је Дачић у Дневнику РТС-а.

Како је нагласио, циљ је политичка борба, која не долази само изнутра.

Суд - Sputnik Србија
„Новости“: Признали ширење лажи о загађењу воде у Београду

Међутим, наша политичка стабилност је основни чинилац који нам даје снагу за будуће разговоре који ће уследити, казао је Дачић.

Он наводи да га, када погледа и блокаде путева, све то неодољиво подсећа на време од пре 20 година и утицај „школа деловања“, да се шире лажне вести да би се променила власт, да би се ослабила позиција Србије због решења Косова.

„Овде је реч о притиску да се координира да би ми прихватили нешто што није наш државни интерес“, рекао је шеф српске дипломатије, који је поновио да желимо компромис око Косова, а да нећемо прихватити једнострани акт.

Упитан да ли је решење могуће без новог формата, Дачић је рекао да не верује да се може десити ширење и промена формата, али да је могуће да дође до притиска.

Тај притисак се огледа и кроз неотварање поглавља, то што имамо само два поглавља на шест месеци, чиме нисмо задовољни, указао је он.

Дачић је нагласио да је Србија сагласна да неко учествује у дијалогу на конструктиван начин, али да се притисцима не може постићи ништа.

„Очекујемо наставак разговора“, рекао је Дачић, додавши да „њима смета што радимо на томе да неке земље повуку признање“.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала