САД оснивају „свемирску силу“ — нови род војске САД

CC0 / Pixabay / Рат у свемиру - илустрација
Рат у свемиру - илустрација - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Доналд Трамп рекао је да ће наредити стварање новог рода војске који ће утабати пут за доминацију Америке у свемиру.
Робот - Sputnik Србија
Роботизација оружја — да, али у свемиру

„Није довољно само да постоји америчко присуство у свемиру. Морамо имати америчку доминацију у свемиру. Имаћемо ваздухопловство и имаћемо ’свемирску силу‘. Различите, али једнаке. Биће то нешто. Јако важно“, рекао је јуче Трамп, преноси Ројтерс.

Трамп је нагласио да ће САД бити лидери у свемиру, додајући да је свемир питање националне безбедности и да не жели да Русија, Кина и други престигну САД, наводи АП.

Ово су, како наводи Ројтерс, први кораци у повећању америчког истраживања свемира. Планирано је да се следеће године на Месец пошаљу роботизовани истраживачи како би испитали терен за повратак астронаута, саопштио је један званичник НАСА.

Бивши председник САД Џорџ Буш Mлађи рекао је 2004. године да ће се људи вратити на Месец до 2020. године. Његов наследник, бивши амерички председник Барак Обама рекао је да ће САД послати људе на Марс до 2030. године.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала