Јавио се Цветковић: Отеле ме три особе, једна имала значку

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICСтефан Цветковић
Стефан Цветковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Новинар из Беле Цркве Стефан Цветковић изјавио је да су га у среду увече отеле три особе, од којих је једна имала оружје и значку која подсећа на полицијску.

Он је навео да га нису тукли ни малтретирали за то време, нити су са њим комуницирали. Додао је и да су га тројица зауставила, од којих су двојица била маскирана, и да су га вероватно комбијем пребацили на локацију која се, претпоставља, налази у Белој Цркви.

Цветковић је додао да је у том периоду имао повез преко очију и да није могао да види где је и са ким, али да је у краткој комуникацији са једним од тих особа наслутио да има словеначки акценат.

Суд - Sputnik Србија
Цветковић осумњичен за лажно пријављивање отмице

После неког времена, људи које је Цветковић означио као отмичаре, упитали су га где жели да га оставе, након чега су га поново транспортовали на то место и рекли му да не скида капуљачу бар пет минута „уколико жели да живи“.

„Нико ме од полиције није пронашао. Ја тада зовем полицијског службеника чији број знам“, рекао је он и додао да је тај полицајац одмах дошао по њега и возилом га пребацио у Београд заједно са шефом Полицијске управе у Панчеву и представницом Министарства унутрашњих послова Дијаном Хркаловић.

Пре почетка конференције за новинаре Цветковић је рекао да је из медија чуо да је Тужилаштво против њега поднело пријаву због лажног пријављивања и додао да га о томе нико није обавестио, због чега је пред новинарима позвао један број, рекавши да зове надлежног тужиоца. На тај број се нико није јавио, већ се укључила говорна пошта, а Цветковић је камерама показао који је број позвао.

Он је рекао да га од синоћ обезбеђују људи из полиције, јер постоје индиције да му може бити угрожена безбедност, али да он о томе није питан.

„Хвала јавности и струковним удружењима, као и колегама који су искрено били забринути за све што се дешавало“, рекао је он.

Бета, Б92

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала