Зашто су Хрвати љути на ФИФА?

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаХрватски фудбалери славе победу
Хрватски фудбалери славе победу - Sputnik Србија
Пратите нас
Функционери Фудбалског савеза Хрватске (ХНС) упутили су оштар приговор Међународној фудбалској федерацији (ФИФА) због натписа на конференцији за медије у Нижњем Новгороду пред меч са Аргентином на Мундијалу, да ће се превод обавити на српскохрватском језику.
Навијачи Србије пред меч - Sputnik Србија
ФИФА казнила ФСС због „политичког транспарента навијача“

У сали је натпис „српскохрватски језик“ на ћирилици одмах склоњен, али је остао испред на паноу на листи превода заједно са енглеским, руским и шпанским.

„Након што су фото-репортери замољени да напусте дворану, испред сале сам угледао натпис и шокирао се. Одмах сам фотографисао и то поделио на друштвеним мрежама. Како би се Руси осећали да им као језик пише украјинско-руски. А Украјинцима тек то не би било драго. Колега је питао господу из организационог одбора да ли би им сметало да пише на латиници украјинско-руски кад игра руска репрезентација. Она му је рекла да би сметало и тек онда је схватила. Правдала се да им је то неко донео, да нису знали и да је ФИФА одобрила. Након тога натпис је уклоњен“, преносе хрватски медији речи тамошњих извештача из Русије.

Хрватски портал „Дневно“ констатује да „не треба бити параноичан и изнети тврдње да се ради о провокацији, али да је занимљиво да се такве ствари дешавају пред важну утакмицу са Аргентином“.

Танјуг

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала