„Швајцарски Срби“ — у финалу ће играти Срби и Хрвати

© Фото : Оливера ИкодиновићБрачни пар Срба из Швајцарске Милован и Анкица Беговић
Брачни пар Срба из Швајцарске Милован и Анкица Беговић - Sputnik Србија
Пратите нас
Утакмица између Србије и Швајцарске, која се игра вечерас у Калињинграду у оквиру Светског првенства у фудбалу, означена је као утакмица високог ризика, али брачни пар Срба из Швајцарске Милован и Анкица Беговић доказују да „љубав побеђује све“.

Анкица навија за Швајцарску и носи одећу са обележјима те земље, док је њен супруг огрнут српском заставом и другим српским обележјима.

Прогнозирају нерешен резултат у дуелу у Калињинграду, али Милован у шаљивом тону предвиђа да ће у финалу Мундијала играти Србија и Хрватска.

На утакмици против Швајцараца не очекују никакве провокације. Сигурни су да ће победити спорт.

Швајцарски навијачи у Калињинграду уочи меча са репрезентацијом Србије - Sputnik Србија
Расту тензије пред меч „орлова“ са Швајцарцима

„Швајцарци су културни људи, неће бити проблема. Сто одсто сам у то сигуран“, каже Милован и истиче да је руска полиција преузела све потребне мере и оцењује да је безбедност на највишем могућем нивоу.

Беговићи су први пут у Русији и кажу да су одушевљени свиме оним што су видели и доживели.

„Утисци су фантастични. Храна је одлична, људи љубазни, где год нас виде желе са нама да се сликају. Дефинитивно су Руси нама најближи народ“, истичу у глас.

Како наводе, западни медији имају искривљену слику о Русији и Русима.

Навијачи Србије у калињинграду са нестрпљењем очекују меч са Швајцарском - Sputnik Србија
Српски навијачи у Калињинграду: „Победиће орлови“!

„Швајцарски медији су наклоњени Западу, они мисле да Руси немају хлеба да једу. Ниједан западни медиј није рекао да је у Русији нешто добро, али ми смо се уверили у супротно“, наводе.

Швајцарски народ је нешто друго, истичу.

„То су добри, радни и поштени људи. Они само гледају себе и своју кућу и не баве се политиком. Швајцарска је најбоља земља на свету за живот. То је земља која нема бескућника. Ми 31 годину живимо тамо, а не знамо ко је председник земље, нити нас занима. Тамо људе интересује само посао и не баве се другим стварима“, кажу Милован и Анкица.

© Sputnik / Оливера ИкодиновићНавијачи пред меч Србија - Швајцарска
Навијачи пред меч Србија - Швајцарска - Sputnik Србија
Навијачи пред меч Србија - Швајцарска

Након утакмице у Калињиграду, која се игра вечерас од 20 сати, Беговићи сутра путују у Москву, где ће 27. јуна бодрити „орлове“ у мечу против Бразила, а затим се враћају у Швајцарску. Ипак, руску престоницу ће поново посетити 15. јула, када се буде играло финале Светског првенства.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала