„Нису то војници него специјалисти“ — Додик открива колико Британаца је стигло у Бањалуку

Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да су Британци који су стигли у БиХ специјалисти за дестабилизацију и да се намерно прави заблуда и подмеће како су то војници, а у ствари су то само формално.

„Овде се ради о једној подвали и лажи. Они су специјалисти који раде на друштвеним мрежама, на медијима, на слушању, на прислушкивању, на стварању општег хаоса и на дестабилизацији, примарно Републике Српске“, рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је истакао да све што говори амбасадор Велике Британије у БиХ Едвард Фергусон није истина, те подсетио да је прије годину дана Влада Велике Британије одобрила девет милиона фунти за програме подршке спречавању руског утицаја на просторима Балкана, а циљне тачке су Република Српска и Србија.

Милорад Додик - Sputnik Србија
Четрдесет на једног: Спремају ли Британци опасну клопку за Додика

„Видите на који начин то раде. Овај народ мора да буде свестан да на добронамерност Британаца не може да се рачуна и да су они овде у функцији стварања унитарне и централизоване БиХ“, рекао је Додик.

Председник Републике Српске је позвао људе да не наседају на „британске прљавштине“ и да је више него јасно шта им је циљ — уколико не могу да промене структуру власти у Републици Српској онда барем да смање њену снагу.

„Имамо информације да су њихова два човека у Бањалуци и да се петљају у свако окупљање на којем има више од пет људи“, каже Додик.

Он је подсетио да су Британци преко свог високог представника у БиХ Педија Ешдауна највише оскрнавили Дејтонски мировни споразум.

„Ради се о једном криминалцу међународних размера који је злоупотребио и кршио међународно право“, нагласио је Додик и додао да Република Српска, као ентитет, нема снагу да изађе пред међународни правосудни систем и обрачуна се са Ешдауном.

Он је истакао да Српска „није заборавила та његова зла, која су одобрена у Влади Велике Британије и овде сервирана“.

РТРС

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала