„Александров“ спонтано запевао са терасе куле „Београда на води“

© Sputnik / Димитрије ГолАнсамбл Александров на тераси Куле А
Ансамбл Александров на тераси Куле А - Sputnik Србија
Пратите нас
Чланови хора „Александров“ обишли су зграду „Геозавода“, где су се упознали са пројектом „Београд на води“, након чега су прошетали Савском променадом и обишли радове на згради „Кула А“, а домаћин им је био градоначелник Београда Зоран Радојичић.

Након обиласка, Радојичић је изјавио да је имао част да угости пријатеље из Русије и да са њима заједно прошета променадом.

„Фасциниран сам пријатељством које постоји између нас, присним односом и велико је задовољство провести сваки тренутак са овим уметницима“, казао је Радојичић.

Додао је да му је драго да им се свидео пројекат „Београд на води“, као и што су се сложили са тим да је тај пројекат сјајна идеја.

Ансамб Александров код председника Александра Вучића - Sputnik Србија
„Каљинка“ у Председништву: Вучић запљескао (видео)

„Они се радују реализацији тог нашег пројекта“, казао је Радојичић и нагласио да је на самом крају обиласка пројекта, на тераси зграде коју су обишли, ансамбл „Александров“ спонтано извео један део нумере коју иначе изводе на концертима.

„У овом величанственом простору деловали су фасцинантно. Вероватно су људи који су шетали чули. Приредили су нам диван тренутак“, казао је Радојичић.

Он је подсетио да је хор „Александров“ синоћ одржао концерт на отвореном испред Храма Светог Саве на Врачару и истакао да су Београђани имали прилику да присуствују величанственом концерту и задовољство да чују диван концерт наших пријатеља из Русије.

Начелник и уметнички директор хора „Александров“ Генадиј Сечињук казао је да им је свака посета Србији и Београду дража од претходне, те да осећају да су им овде пружени права братску брига и топли однос.

Додао је да им је веома драго што је организован овако диван сусрет са градоначелником Београда Зораном Радојичићем и захвалио му је на томе што су успели да виде како се град развија и да чују који су то планови за убудуће када је у питању развијање престонице Србије.

Отварање парка Александров - Sputnik Србија
„Александров“ на платоу испред Храма (видео)

„Пројекат који смо видели је заиста фасцинантан и испуњен је иновацијама. Ми видимо да се ово заиста гради за грађане Србије. Веома нам је драго што су Срби наш братски народ и што односи између наше две земље све више ојачавају и да нас очекује добра заједничка будућност“, казао је Сечињук.

Говорећи о синоћњем концерту, Сечињук је казао да им је било јако драго због тога колико је људи дошло испред Храма Светог Све да их чује.

Навео је да су, упркос техничким компликацијама, јутарњем лету и свему ономе што се дешавало пре концерта, музичари синоћ наступали са великим ентузијазмом.

Захвалио је председнику Србије Александру Вучићу за топлу добродошлицу и добар став према њиховом хору и казао да је већ постала традиција да се када дођу у Србију сретну и са председником Вучићем.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала