Одређен судија за меч деценије Србија — Бразил: Не види чисте пенале, али... (видео)

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаИрански судија Алиреза Фагани на утакмици између Немачке и Мексика
Ирански судија Алиреза Фагани на утакмици између Немачке и Мексика - Sputnik Србија
Пратите нас
ФИФА је одредила и арбитра за судар „Oрлова“ и Бразила који је на програму у среду од 20 сати у Москви.
Александар Митровић не може да верује да судија Феликс Брих из Немачке није досудiо једанаестерац, већ прекршај у нападу. - Sputnik Србија
Немачки судија Брих жестоко оштетио Србију? (фото)

У питању је ирански судија Алиреза Фагани, који потиче из породице фудбалских арбитара. Наиме, и отац му је био „човек у црном“, а он је наставио његовим стопама.

Алиреза Фагани је играо нижелигашки фудбал у Ирану, а онда је решио да се опроба у суђењу, па је за само годину дана, откако је догурао до тамошње прве лиге, стигао и на листу ФИФА судија.

Још се памти како је у Купу конфедерација прошле године, када је ФИФА и почела да користи ВАР технологију, одбио да је користи када је на мечу Чиле — Португал био убеђен да је правилно досудио, да прекршаја у корист јужноамеричке екипе није било у казненом простору европског ривала. Међутим, да је консултовао сараднике из ВАР канцеларије, јасно би увидео да је Португалац Жозе Фонте нагазио, тиме и саплео, Франсиска Силву у шеснаестерцу. 

Алиреза Фагани, међутим, уопште не спада у класичне арбитре, јер воли да прича о томе шта му се не свиђа у спорту, због чега су му Иранци на годину дана били забранили да дели правду у тамошњој Суперлиги. Просто, превише је критиковао шта не ваља, па је уследила санкција.

А да се не либи да стане на страну правде, попут чињенице да је „аутсајдер“ Мексико био ближи победи у првом колу, када се надметао са актуелним прваком света, Немачком, показује и коначан резултат те утакмице — Мексиканци су победили „панцере“ са 1:0.    

Блиц 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала