Ко губи има право да се љути: Саудијски медији пронашли допинг у руској репрезентацији

© REUTERS / Darren StaplesСалман ел Фараџ постиже први гол за Саудијску Арабију на овом првенству из пенала
Салман ел Фараџ постиже први гол за Саудијску Арабију на овом првенству из пенала - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство иностраних послова Русије обратило је пажњу на неистините информације које су се појавиле у саудијском интернет.магазину "Сада" да су, наводно, руски фудбалери користили стимулативна средства током меча са репрезентацијом Саудијске Арабије током прве утакмице светског првенства.
Голман Саудијскe Арабијe Абдулах ел Мајуф - Sputnik Србија
Саудијска Арабија: Голман, нападач и бек биће кажњени

„Блаћењу руских спортиста који се без доказа оптужују за коришћење стимулативних средстава придружили су се и саудијски медији. Надамо се да ће читање неистинитог чланка у магазина ‘Сада’ изазвати другачија осећања код саудијских навијача од оних која очекују његови наручиоци“, наводи се у саопштењу дипломатског ресора.

У чланку „Сада“ од 19. јуна се тврди да је руска репрезентација победила Саудијску Арабију само захваљујући коришћењу забрањених супстанци, да су руске специјалне службе умешане у софистицираном скривању употребе допинга и да „ФИФА сада не може ништа да докаже“.

„Међународна фудбалска федерација не нашавши довољно доказа затворила је случај допинга против свих фудбалера проширеног састава репрезентације Русије… Резултати истраге су саопштени Светској антидопинг агенцији која се сложила са одлуком да се затвори случај", подсетио је МИП.

Репрезентација Русије је победила саудијску арабију у првом мечу Светског првенства са 5:0.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала