И фудбалски јеловници у ресторанима Москве

© Sputnik / Оливера ИкодиновићНавијачи Србије пред меч у Москви
Навијачи Србије пред меч у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Једно од омиљених места навијача из целог света који су дошли у Русију на Светско првенство у фудбалу су кафићи, барови и ресторани. Баште у Москви су попуњене до последњег места. Пиће се се точи у литрама, а конобари једва да постижу сваког да услуже.

У многим од њих су постављени и огромни монитори, па се ту могу гледати и преноси утакмица. У сваком локалу се пева и навија…

Срби и Руси у Москви пред меч с Бразилом - Sputnik Србија
Свуда се гледају утакмице, чак и у метроу (фото)

Многи угоститељи су направили и специјалне „фудбалске јеловнике“ посвећене Светском првенству. У многима се служе јела или десерти у облику фудбалске лопте или коктели који носе називе руских градова — домаћина Мундијала: Москва, Санкт Петербург, Калињинград, Самара… Неки су поставили и вештачку траву, како би направили угођај „као на стадиону“. Други нуде пива и „фудбалске“ мезетлуке, а трећи су називе јелима дали по познатим фудбалерима. Многи привлаче госте и несвакидашњим погледом на Москву или просто опуштеном атмосфером.

У сваком је подједнако весело и бучно, али Срби су данас највеселија навијачка група.

И српски ресторани који раде у Москви радо дочекују навијаче. Уз српска јела и пића, ту ће вечерас моћи да се гледа утакмица Србија—Бразил, а угоститељи обећавају и луду журку, ако Србија победи. Неки су већ обезбедили и „живу музику“ и најављују велико славље ако се „орлови“ пласирају у осмину финала Светског првенства у фудбалу.

И посластичарнице раде „пуном паром“. Чувена посластичарница „Пушкин“ направила је два десерта поводом Светског првенства. Чоколадни колач „Сафари“ у облику фудбалске лопте и десерт „Куполе Кремља“, који представља један од симбола Москве. Ипак, овде признају да боље иду традиционалне торте и колачи: „Медовик“ и „Пушкинова скаска“ („Пушкинова бајка“).

Запослени у овој посластичарници кажу да са нестрпљењем ишчекују утакмицу Србија—Бразил и признају да ће навијати „за своју браћу“. На опаску да Србија игра против петоструких шампиона света одговарају да је Бразилцима то довољан број титула и да је време да „Србија и Русија играју у финалу“.

„Идемо до победе“, поручују на крају.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала