Додик: Хапшење Лукајића недопустиво, није у надлежности Хрватске

Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик каже да је недопустиво хапшење пуковника Војске РС Данета Лукајића у Хрватској, због наводног ратног злочина у логору Мањача, напомињући да то није у јурисдикцији хрватског правосуђа.
Лисице, хапшење - Sputnik Србија
Старешине Војске Републике Српске: Хапшење Лукајића израз еуфорије усташтва

Додик је у изјави „Срни“ рекао да је уверен да ће српски члан Председништва БиХ Младен Иванић протестовати и тражити од хрватских власти да што пре обезбеде Лукајићево пуштање на слободу.

„Хапшење официра Војске Републике Српске је неприхватљиво, недопустиво“, поручио је председник Српске, преноси РТРС.

Додик је навео да Хрватској очигледно смета обележавање Дана сећања на жртве у комплексу усташких логора смрти Госпић — Јадовно — Паг, те да сматра да би било корисно да покажу поштовање према местима као што је Јадовно, где је страдао велики број Срба.

Лукајића је данас привела хрватска полиција на граничном прелазу Личко Петрово Село, када је у организацији Удружења „Јадовно 1941.“ из Бања Луке с члановима тог удружења ишао на комеморацију жртвама усташког логора Јадовно.

Како је јавио ХРТ, Лукајић (67) је ухапшен због сумње да је починио ратни злочин против ратних заробљеника у логору Мањача код Бања Луке у септембру 1992. године.

Из хрватске полиције су навели да је Лукајић, који је држављанин БиХ, приведен у просторије загребачке полицијске управе.   

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала