Шут-карта за Марадону: ФИФА преко овога не прелази

© REUTERS / Sergio PerezМарадона захваљује богу после последњег судијског звиждука
Марадона захваљује богу после последњег судијског звиждука - Sputnik Србија
Пратите нас
ФИФА више неће сарађивати са легендом аргентинског фудбала Дијегом Марадоном због његовог понашања на Светском првенству у Русији, пише „Дијарио корео“. Неколико година Марадона је био званични амбасадор организације.

Репрезентација Аргентине је прошлог уторка у Санкт Петербургу победила Нигерију са 2:1 у последњој утакмици групне фазе и обезбедила улазак у осмину финала у којем је данас изгубила од Француске. Марадона, који је меч посматрао из ВИП ложе стадиона на Крестовком острву, имао је бурне и насилне реакције на оно што се дешавало на терену. Аргентинци, којима је била потребна само победа, дали су победнички гол у 86. минуту. Ово је проузроковало живописне емоције Светског шампиона из 1986. године који је себи дозволио гестове увредљиве природе, које су могле да се виде чак и у телевизијском преносу.

© Sputnik / Михаил Сербин / Уђи у базу фотографијаМарадона прати меч са Хрватском и здушно навија за своју репрезентацију
Марадона прати меч са Хрватском и здушно навија за своју репрезентацију - Sputnik Србија
Марадона прати меч са Хрватском и здушно навија за своју репрезентацију

Поред тога, по завршетку утакмице појавио се видео на којем Марадона са тешкоћом напушта ВИП ложу. Касније је откривено да је бивши фудбалер имао декомпресију врата и да су му доктори препоручили да напусти меч, али он то није учинио.

Претходно се појавила информација да Марадона од ФИФА свакодневно добија 10.000 фунти за обављање својих дужности током организације Светског првенства у Русији. И све као додатак на то да се познатом бившем нападачу репрезентације Аргентине плаћају путовања, смештај и други трошкови.

Како пише перуански лист, прекид сарадње подразумева и прекид плаћања свих Марадониних трошкова од стране ФИФА. 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала