Додик: Не постоје босански, хрватски, србијански Срби — сви су једно

Пратите нас
На Мраковици је данас обележено 76 година од Битке на Козари, симбола страдања и отпора српског народа у борби против нациста и усташа, у којој је убијено око 40.000 цивила, а 68.000 их је протерано и интернирано у логоре, преноси РТРС.

Свечаности су присуствовали председник Републике Српске (РС) Милорад Додик, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић и министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Миленко Савановић.

Наводи се да је Додик рекао да је народ Козаре подносио страдање које је организовано с циљем његовог нестанка.

Застава Европске уније испред зграде Европског парламента у Бриселу - Sputnik Србија
У РС 30,3 одсто грађана за улазак у ЕУ, а у Федерацији 70,6 одсто

„Овде је у питању истинска прича о усташком убијању Срба. Убијана су деца. Страдање Срба је било истински пројекат Независне државе Хрватске (НДХ), план који је реализован већ са Пагом и Јадовном“, рекао је Додик и додао да су Срби жртве Хрвата и Муслимана који су подржали НДХ.

Додик је навео да су Срби једини имали државу и да су дали слободу другима стварањем Југославије.

„Обе Југославије биле су велике српске политичке и националне заблуде. Свесни страдања, морамо да спречимо нова, јер Срби не могу да живе без слободе“, рекао је Додик.

Он је казао да не постоје босански, хрватски или србијански Срби, како то неки покушавају представити, већ да су сви Срби један, јединствен народ.

„Нама слободу нико неће дати, зато је морамо бранити и чувати. Срби су увек делили слободу са другима и она је увек везана за државу. Увек смо, бранећи државу, бранили слободу. Данас сам поносан на Републику Српску“, поручио је Додик.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала