Песков: Прослава победе Русије као 1945. године

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаНавијачи прослављају победу репрезентације Русије у утакмици осмине финала Светског првенства у фудбалу против репрезентације Шпаније
Навијачи прослављају победу репрезентације Русије у утакмици осмине финала Светског првенства у фудбалу против репрезентације Шпаније - Sputnik Србија
Пратите нас
Прослава у Русији победе репрезентације на утакмици Светског првенства у фудбалу 2018. над Шпанијом може да се упореди са догађајима од 9. маја 1945. године, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Пресрећни Руси и тужни Шпанци после одбране Акинфејева - Sputnik Србија
РУСИЈА ЈЕ У ЧЕТВРТФИНАЛУ! Акинфејев је нови руски бог (фото)

Коментаришући текст листа „Индепендент“ да Русија није имала овакав тријумф од 1945. године, Песков је навео да су са емоционалног становишта „усхићене и епске“ процене догађаја разумљиве.

„Ако се погледају улице многих руских градова јуче, укључујући и Москву, лично сам посматрао, то умногоме може да се упореди са догађајима од 9. маја 1945. године, осим што није било почасне паљбе“, рекао је он.

Песков је истакао да се у овом случају радило о прослављању победе не у рату, већ у спорту.

„Спорт приближава, а не разједињује. И то је поштена игра, а у поштеној игри побеђује најјачи у том тренутку“, додао је Песков.

Он је, такође, испричао да је утакмицу гледао на стадиону и „радовао се заједно са свима и нервирао заједно са свима“.

Репрезентација Русије у фудбалу победила је Шпанију у утакмици осмине финала Светског првенства у фудбалу. За најбољег играча утакмице проглашен је руски голман Игор Акинфејев, који је одбранио два гола приликом извођења једанаестераца.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала