Шведски министри бојкотовали Русију — сада су увидели грешку

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаНавијачи Шведске прослављају победу над Швајцарском и пласман у четвртфинале
Навијачи Шведске прослављају победу над Швајцарском и пласман у четвртфинале - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар за привреду и иновације Шведске Микаел Дамберг, који је допутовао у Санкт Петербург да подржи националну селекцију, саопштио је Спутњику да је „одушевљен руским гостопримством“.
Швеђани прослављају гол Форсберг - Sputnik Србија
Шаћири, Џака и екипа „лете“ кући, храбра Шведска у четвртфиналу! (фото)

Дамберг је приметио да су Швеђане дочекали у Русију врло гостопримљиво и додао да је подршка навијача репрезентацији на висини.

„До сада од наших навијача чујем само позитивне коментаре о организацији утакмица у Русији, они су задовољни“, додао је министар.

Светско првенство у фудбалу се одржава од 14. јуна до 15. јула у 11 градова Русије: Москви, Санкт Петербургу, Волгограду, Јекатеринбургу, Казању, Калињинграду, Нижњем Новгороду, Ростову на Дону, Самари, Саранску, Сочију.

Уочи почетка Мундијала Шведска је објавила да ће послати званичне представнике. Према информацијама радија СР, премијер и чланови Владе су одлучили да не допутују, протестујући тако „против политичке ситуације у Русији“, а исто тако у знак солидарности са Великом британијом након „случаја Скрипаљ“. Министар за спорт Аника Страндхел рекла је да „неће бити никаквог званичног учешћа на церемонији отварања, нити на утакмицама“. Касније је шефица шведске дипломатије Маргот Валстром изјавила да ће представници Владе ипак отићи у Русију, како би дали подршку националној репрезентацији.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала