Ново тровање близу града где је отрован Скрипаљ, тероризам?

© AFP 2023 / Justin TALLISБританска полиција
Британска полиција - Sputnik Србија
Пратите нас
Припадници британске противтерористичке полиције истражују „непознату супстанцу“ употребљену у инциденту у близини Солсберија.
Лондонска полиција близу метро станице у којој је извршен терористички напад. - Sputnik Србија
Ново загонетно тровање у близини Солсберија

„Као што се може очекивати, с обзиром на недавне догађаје у Солсберију, припадници противтерористичких јединица раде заједно са колегама из вилтширске полиције у вези са инцидентом у Ејмсберију“, наводи се у саопштењу полиције Лондона.

Међутим, полиција је истакла да још није утврђено да ли је злочин уопште извршен.

„Првобитно се претпостављало да су два пацијента оболела након употребе хероина или кокаина из контаминиране смеше дрога. Међутим, сада је у току даље испитивање како би се установила супстанца која је довела до тога да се ови болесници разболе. Полиција у Вилтширу је саопштила да је неће прерано доносити одлуке у вези са околностима инцидента и обавештаваће јавност што је могуће пре и што је могуће редовније“, наводи се у саопштењу.

„У овом тренутку нема никаквих показатеља да је овај инцидент на било који начин повезан са случајем Скрипаљ. Нисам још ништа видео у овом инциденту, али рекао бих да је то претерана реакција“, изјавио је за Спутњик извор у полицији.

Две особе налазе се у критичном је стању после излагања непознатој супстанци у енглеском граду Ејмсберију, који се налази на 13 километара од Солсберија, где су руски шпијун Сергеј Скрипаљ и његова ћерка Јулија наводно били отровани нервним агенсом.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала