Полиција покушава да нађе везу између Солсберија и Ејмсберија

© AFP 2023 / Daniel LEAL-OLIVASПолиција после пуцњаве у Лондону 22.03.2017.
Полиција после пуцњаве у Лондону 22.03.2017. - Sputnik Србија
Пратите нас
Полиција као и пре не може тачно да каже да ли је брачни пар из Ејмсберија отрован супстанцама из исте партије као и Скрипаљеви, саопштио је Скотланд јард.
Главна уредница телевизије РТ Маргарита Симоњан - Sputnik Србија
Сви путеви у Британији воде ка РТ

Војна лабораторија у Портон Дауну потврдила је да је брачни пар из Ејмсберија био изложен супстанци „новичок“, наводи Скотланд јард.

„Након додатних тестова узорака који су узети од пацијената, нама је сада јасно да су они били изложени нервној супстанци након што су узели у руке заражени предмет“, наводи се у саопштењу.

Они су додали да се и даље не може рећи да ли је у питању отровни гас из исте партије којем су били изложени Скрипаљеви.  

Веза инцидента у Солсберију и Ејмсберију је основна верзија истраге, додаје се у документу.

Британска полиција саопштила је јуче о „озбиљном инциденту“ у Ејмсберију, у близини Солсберија, где су две особе „изложене непознатој супстанци“ и хоспитализоване у критичном стању. Начелник противтерористичке јединице Скотланд јарда Нил Баси раније је изјавио да су мушкарац и жена у Ејмсберију отровани истом супстанцом као и бивши пуковник ГРУ Сергеј Скрипаљ и његова ћерка Јулија у Солсберију.

Ејмсбери је удаљен око 10 километара од Солсберија, где су 4. марта отровани бивши агент британске обавештајне службе Скрипаљ и његова ћерка Јулија. Лондон тврди да је Русија умешана у тровање супстанцом А-234, коју британске власти изједначавају са супстанцом „новичок“. Москва то категорично пориче. Истрагу о инциденту тровања Скрипаљевих води противтерористичка јединица Скотланд јарда.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала