Први пут: Огласио се судија који је оштетио Србију

© Sputnik / Елена Руско / Уђи у базу фотографијаНемачки судија Феликс Брих и српски фудбалер Сергеј Милинковић Савић на утакмици Србија-Швајцарска на Светском првенству у фудбалу 2018.
Немачки судија Феликс Брих и српски фудбалер Сергеј Милинковић Савић на утакмици Србија-Швајцарска на Светском првенству у фудбалу 2018. - Sputnik Србија
Пратите нас
Немачки судија Феликс Брих, који је оштетио фудбалску репрезентацију Србије за очигледан пенал против Швајцарске, изјавио је да је разочаран што је рано отишао са Мундијала у Русији.
Главни судија Феликс Брих показује жути картон фудбалеру Србије Александру Митровићу на утакмици Србија-Швајцарска на Светском првенству у фудбалу 2018. - Sputnik Србија
ФИФА отерала Феликса Бриха: Немац који је ојадио Србију удаљен са Мундијала

ФИФА је одлучила да пошаље Бриха кући, заједно са помоћницима, јер је на јединој утакмици коју је судио на Светском првенству направио велику грешку када није видео пенал и повлачење Фабијена Шара и Стефана Лихштајнера над Александром Митровићем.

„Развој ситуације на Светском првенсву је за мене и мој тим велико разочарење, али живот иде даље. Вратићемо се“, рекао је Брих, а преноси немачки ДФБ.

Одлуку да Брих, један од најцењенијих судија данашњице, оде са Мундијала као исправну виде и судијски стручњаци у његовој земљи.

„Очигледно је Феликс тешко кажњен због одлука на мечу Швајцарска — Србија, ФИФА је озбиљна организација о оценила је да за њега нема више утакмице. То је оправдано, морамо да прихватимо одлуку“, рекао је потпредседник Судијске комисије у Немачкој Рони Цимерман.

И Председник судијског одбора Лук Мајкл Фролих признао је да је разочаран да је Брих, као једини немачки судија, прерано завршио учешће на Светском првенству, подсећајући да је имао успешну сезону у Лиги шампиона.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала