Трамп пред састанак са Путином: Потпуно сам спреман

© Sputnik / Mikhail KlimentyevПредседници САД и Русије Доналд Трамп и Владимир Путин разговарају на маргинама самита АПЕК-а у Вијетнаму
Председници САД и Русије Доналд Трамп и Владимир Путин разговарају на маргинама самита АПЕК-а у Вијетнаму - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник САД Доналд Трамп је уочи састанка са Владимиром Путином изјавио је да очекује да ће „све бити добро“ и да „односи са Русијом нису лоши, већ добри“.

„Следеће недеље се састајем са председником Путином и, дозволите да вам кажем, сарадња са Русијом и Кином и сарадња са другим земљама је добра ствар. То није лоше. То је добро“, истакао је Трамп говорећи на митингу у Монтани.

​Штавише, Трамп је нагласио да га нервирају медији који стално питају да ли је спреман да се суочи са Путином.

Он је одбацио тврдње да ће састанак нанети штету интересима САД због његове наводне дипломатске неспремности.

„Путин је врло спреман. А Трамп, да ли ће он бити спреман за састанак? Верујте ми, бићемо у реду“, рекао је Трамп, нападајући своје критичаре као „лоше људе“ који шире „лажне вести“.

Доналд Трамп и Владимир Путин - Sputnik Србија
Трамп у четири ока са Путином 16. јула

Састанак у Хелсинкију

Председници Русије и САД, Владимир Путин и Доналд Трамп, састаће се у Хелсинкију 16. јула. Кремљ је раније саопштио да ће на самиту лидери двеју земаља разматрати перспективе даљег развоја билатералних односа и актуелна међународна питања.

Састанак у Хелсинкију биће први сусрет Путина и Трампа у пуном формату. Пре годину дана они су се срели у Хамбургу на маргинама самита Г20, а затим кратко разговарали у новембру 2017. на самиту АСЕАН-а у Вијетнаму. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала