Шеф белгијске дипломатије гледаће полуфинални меч у Санкт Петербургу

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаФудбалери репрезентације Белгије након победе у утакмици осмине финала Светског првенства у фудбалу против Јапана
Фудбалери репрезентације Белгије након победе у утакмици осмине финала Светског првенства у фудбалу против Јапана - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеф белгијске дипломатије Дидије Рејндерс, који је присуствовао јучерашњем мечу белгијске фудбалске репрезентације с националним тимом Бразила у Казању, рекао је да планира да посети и полуфиналну утакмицу у Санкт Петербургу, коју Белгијанци играју у уторак.
Председник Француске Емануел Макрон - Sputnik Србија
Москва поздравља одлуку Макрона да посети Мундијал

„За Белгију је изузетан успех то што је стигла до ове етапе такмичења, због тога је логично да поново подржим свој тим“, рекао је он белгијским новинарима у суботу. 

Министар је био и на утакмици коју су Белгијанци 23. јуна играли с репрезентативцима Туниса, као и на осмофиналном мечу с Јапанцима у Ростову на Дону. 

За сада, према наводима листа „Соар“, званично нико осим шефа белгијске дипломатије не намерава да путује у Русију: премијер Шарл Мишел ће 11. јула учествовати на самиту НАТО-а, а нема информација о евентуалном доласку краља Филипа. 

У случају да Белгија уђе у финале Светског првенства у фудбалу, могуће је да ће премијер државе подржати репрезентативце на лицу места, наводи лист. 

Репрезентација Бразила у петак је у Казању изгубила четвртфиналну утакмицу с националним тимом Белгије резултатом 1:2. У полуфиналу Белгијанци ће 10. јула у Санкт Петербургу играти с тимом Француске.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала