И Колинда у ВИП ложи (видео)

© AFP 2023 / Amel EmricХрватска председница Колинда Грабар Китаревић
Хрватска председница Колинда Грабар Китаревић - Sputnik Србија
Пратите нас
Колинда Грабар Китаровић допутовала је у Сочи на утакмицу четвртфинала Светског првенства Русија — Хрватска, која се игра вечерас од 20 сати на стадиону „Фишт“, а једно од питања је и одакле ће хрватска председница пратити меч, из ВИП ложе или са трибина?
Навијачица се моли за победу Русије - Sputnik Србија
Познати руски астролог предвиђа исход утакмице Русија — Хрватска

Она је, обучена у „коцкасти“ дрес, на утакмици осмине финала против Данске у Нижњем Новгороду свој тим бодрила заједно са навијачима са трибина, а затим се након победе спустила у свлачионицу и честитала играчима.

Разлог зашто је ту утакмицу хрватска председница пратила са трибина јесте тај што дрес-код у ВИП ложи не дозвољава одећу са националним симболима, а она је желела да „ватренима“ пружи подршку као и сваки други навијач.

Међутим, с обзиром да је у Сочи отпутовала службено и да ће се пре утакмице састати са руским премијером Дмитријем Медведовом, овог пута ће меч заједно са њим пратити из ВИП ложе.

Колинда Грабар Китаровић и Медведев разговараће о трговинско-економској и културно-хуманитарној сарадњи, а у наставку вечери ће гледати утакмицу.

Овако се српски навијачи припремају за меч Русија-Хрватска - Sputnik Србија
Овако се српски навијачи припремају за меч Русија—Хрватска (видео)

Хрватска председница је у Сочи допутовала чартер-летом са осталим навијачима и најавила је да ће се и овога пута, без обзира на резултат, спустити међу играче у свлачионицу.

Како преносе медији, укупни трошкови њеног пута износе 5.300 евра, што је, како је оценила, дупло мање него да је ишла владиним авионом.

Хрватски навијачи, који су допутовали истим авионом, испричали су руским новинарима да су са председницом током пута правили селфије.

Очекује се да ће на утакмицу четвртфинала Русија — Хрватска доћи око 10 хиљада хрватских навијача.

Колинда Грабар Китаровић честитала је Русији на сјајно организованом Шампионату, а такође је похвалила и ниво безбедносних мера.

Медведев је утакмицу осмине финала Русија — Шпанија пратио из ложе московског стадиона „Лужњики“, а затим се спустио у свлачионицу да би „зборној“ честитао победу. Тада се он нашалио и од кабинета затражио да га пошаљу на утакмицу у Сочи.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала