Спутњик открива непознате детаље тровања у Ејмсберију

© AP Photo / Victoria Jones/PAЛондонска полиција близу метро станице у којој је извршен терористички напад.
Лондонска полиција близу метро станице у којој је извршен терористички напад. - Sputnik Србија
Пратите нас
Крејг Петенден, пријатељ отрованог брачног пара у британском граду Ејмсберију, испричао је Спутњику неке детаље трагедије.
Припадник полиције стоји испред цркве у Ејмсберију који је окружила полиција након што су две особе хоспитализоване после тровања супстанцом А234 („новичок“) - Sputnik Србија
Русија: „Новичок 2“ гађа Светско првенство у фудбалу

„Последњи пут сам видео настрадале у петак вече у аутобусу који је ишао из Солсберија у Ејмсбери. Ја сам један од последњих који их је видео уочи инцидента. Они су изгледали добро. Чарли је изгледао мало припит, али он је увек био под дејством нечега. Он је користио хероин и кокаин. Сви симптоми тровања су се појавили већ у суботу“, рекао је Петенден.

Према речима пријатеља настрадалих, прва се отровала 44-годишња Стерџес.

Она је имала грчења, из уста јој је ишла пена. Чарли је покушао да је поврати, урадио јој је реанимацију и на крају се сам заразио. Обома је ишла пена на уста, зенице су им се сузиле, тако да се скоро нису могле ни видети. Они су говорили неповезано. То ми је испричао пријатељ Сем који их је видео тог дана“, додао је саговорник.

По мишљењу Петендена, тровање није имало никакве везе са наркотицима. Он сматра да је извор заразе могао бити пикавац који је Дон узео са земље.

„Сигурно су отровани нервним агенсом. Мислим да би извор заразе могло бити нешто што је Дон узео са улице — пикавац или нешто из контејнера“, рекао је пријатељ брачног пара.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала