Макрон стиже на Мундијал, нема састанка са Путином

© Sputnik / Григорий Соколов / Уђи у базу фотографијаНавијачи Француске на Светском првенству у фудбалу у Русији 2018.
Навијачи Француске на Светском првенству у фудбалу у Русији 2018. - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да састанак председника Русије и Француске на највишем нивоу током посете Емануела Макрона Светском првенству у фудбалу није предвиђен.
Фудбалери репрезентације Белгије након победе у утакмици осмине финала Светског првенства у фудбалу против Јапана - Sputnik Србија
Шеф белгијске дипломатије гледаће полуфинални меч у Санкт Петербургу

Песков је саопштио да Москва поздравља Макронову одлуку да дође у Русију на Светско првенство, али да нису планирани званични састанаци њега и Путина. Песков је рекао да руски председник неће присуствовати утакмици која ће се одржати 10. јула у Санкт Петербургу. Он је додао да су руско-француски контакти довољно интензивни, стога „нема недостатка комуникације Русије и Француске на највишем нивоу“.

Информацију да ће француски лидер доћи на полуфиналну утакмицу турнира који се одржава у Русији, на којој ће се репрезентација Француске борити са Белгијом за улазак у финале, потврдио је за Спутњик Генерални конзулат Француске у Санкт Петербургу, где ће се меч и одржати.

Светско првенство већ су више пута посећивали лидери страних држава, међу којима су и краљ Шпаније Фелипе Четврти, председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић, која је навијала за своју репрезентацију у четвртфиналу против Русије у Сочију. Поред председнице Хрватске ову утакмицу су на стадиону „Фишт“ пратили и председник ФИФА Ђани Инфантино и премијер Русије Дмитриј Медведев.

Председник Француске Емануел Макрон - Sputnik Србија
Москва поздравља одлуку Макрона да посети Мундијал

Осим тога саопштено је да ће у Санкт Петербург доћи и краљевски пар из Белгије, који ће подржати своју репрезентацију. Заједно са краљем Филипом и краљицом Матилдом, за белгијску репрезентацију ће навијати и министар спољних послова Дидије Рендерс.

Утакмица Француска—Белгија игра се 10. јула на стадиону „Санкт Петербург“. У другој полуфиналној утакмици, која се игра 11. јула, састају се Енглеска и Хрватска.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала