Скандал у Београду: Скривени „фантом“ групи Руса направио — пакао

© Фото : Софија КатулскаАља Лугова и Софија Катулска на фотографисању локација за снимање на Новом Београду.
Аља Лугова и Софија Катулска на фотографисању локација за снимање на Новом Београду. - Sputnik Србија
Пратите нас
Анонимна особа је на Фејсбук окачила фотографије филмске екипе из Русије, уз тврдњу да „фотографишу децу по београдским парковима, да су педофили и да праве каталог деце за киднаповање“. Шокантна вест се муњевито проширила интернетом, а екипу, иако има све дозволе за снимање, упорно прате непознати људи.

Да вам се живот може претворити у пакао због ширења неистина на друштвеним мрежама говори прича руске продуценткиње Софије Катулске која је 6. јула са екипом из Москве дошла у Београд како би снимила спот за једну музичку групу. Као свака филмска екипа продукције „Бејкхаус“, кренули су у потрагу за локацијама за снимање, ишли по граду, гледали и фотографисали објекте, зграде и дрвеће.

После неколико дана, од колегинице, продуценткиње из Београда која је сарадник на пројекту, Катулска је сазнала да је неко на Фејсбуку окачио фотографије њене екипе, уз тврдњу да „фотографишу децу по београдским парковима, да су педофили и да праве каталог деце за киднаповање“.

Информација да су Руси у Београд дошли скупим колима у потрази за жртвама брзином муње проширила се на Фејсбуку. Објаву прате фотографије њихових аутомобила са регистарским бројевима и упозорење родитељима да пазе на децу.

© Фото : Софија КатулскаФотографија локације за снимање спота на Новом Београду коју је забележила екипа из Москве.
Фотографија локације за снимање спота на Новом Београду коју је забележила екипа из Москве. - Sputnik Србија
Фотографија локације за снимање спота на Новом Београду коју је забележила екипа из Москве.

„Следећи дан сам отишла у полицију, разговарала са шефом полиције на Новом Београду, а он је већ био дошао до особе која је причу објавила на мрежама. Објаснио му је ко смо и рекао да нас пусти на миру, да не радимо ништа лоше и да за то што тврди нема доказе. Али ту објаву на Фејсбуку већ је ’кликнуло‘ најмање 10.000 људи, а данас смо у новинама, на првим странама“, прича за Спутњик шокирана Катулска.

На питање Спутњика да ли је поднела кривичну пријаву против човека који је на друштвеним мрежама пласирао те информације, објаснила нам је да јој је у полицији речено да тиме тешко може нешто да постигне. Од српских колега узела је контакте и планира да ангажује адвоката. То што смо лажно оптужени, само је део проблема, каже она.

© Фото : Софија КатулскаЈедна од локација на Новом Београду где екипа из Москве планира да снима. Ни на једној од забележених нема деце.
Једна од локација на Новом Београду где екипа из Москве планира да снима. Ни на једној од забележених нема деце. - Sputnik Србија
Једна од локација на Новом Београду где екипа из Москве планира да снима. Ни на једној од забележених нема деце.

„Јуче су нас читав дан пратили, најмање четири човека, четворицу смо видели. Пратили су нас буквално цео дан, док смо гледали локације снимања, док смо вечерали, видели смо их у центру и ван града, на Новом Београду и у старом делу града, стално су ишли за нама“, каже Катулска, која не крије да је због ове ситуације изузетно узнемирена. 

Екипа се већ три дана труди да уз објаве на Фејсбуку окачи своју верзију приче, објашњење да је реч о филмској екипи која је фотографисала искључиво објекте и дрвеће, али узалудно. За мене је ово прави циркус, нама све ово није требало, само желимо да снимамо и да се вратимо у Москву, каже она.

„Да први пут нешто снимам у Београду, вероватно бих била шокирана, али сад сам шокирана три пута више, зато што сам овде већ снимала и све је било супер. Сви су били дивни и гостољубиви, све смо решавали без икаквих проблема. Ово је за мене велики проблем, довела сам целу екипу, ја за њих одговарам, зато ми је све ово прилично непријатно“, каже продуценткиња. 

© Фото : Софија КатулскаСофија Катулска на једном од снимања за продукцију „Бејкхаус“.
Софија Катулска на једном од снимања за продукцију „Бејкхаус“. - Sputnik Србија
Софија Катулска на једном од снимања за продукцију „Бејкхаус“.

Додаје да је снимала у много земаља и да никад није морала да има дозволу за фотографисање током одабира локација, па ни у Москви. Зато је од полиције сада узела и папир који то објашњава, како не би било нових неспоразума. Дозволе за снимање спота већ има.

„Социјална одговорност је јако важна, али ово је ипак мало превише“, каже Катулска и моли читаоце Спутњика да на друштвеним мрежама поделе овај текст и тако екипу и њу поштеде нових непријатности.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала