Москва: Британски политичари злоупотребљавају трагедију у Ејмсберију

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Уђи у базу фотографијаАутомобили дипломатских мисија испред зграде Министарства иностраних послова Русије
Аутомобили дипломатских мисија испред зграде Министарства иностраних послова Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Јачање антируских тенденција у Лондону могло би негативно да утиче на сарадњу Русије и Велике Британије у решавању међународних проблема, изјавила је у четвртак портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

Према њеним речима, Москва се нада да ће инцидент у Ејмсберију бити добро истражен, да ће закључци бити објављени, а да ће кривци бити кажњени. 

Захарова и додала да Москва пажљиво прати саопштења у вези с тим инцидентом.

Репрезентативац Енглеске Хари Магвајер разочаран поразом од Хрватске у полуфиналу - Sputnik Србија
Захарова открила зашто су Енглези изгубили од Хрвата у полуфиналу Мундијала

Она је истакла да Русија сматра да британски политичари трагедију у Ејмсберију користе за испуњавање сопствених циљева, те да су њихове изјаве о том инциденту, укључујући и изјаве британског министра одбране – недопустиве. 

Министар одбране Велике Британије Гевин Вилијамсон оптужио је Русију да је умешана у страдање британске држављанке у инциденту у Ејмсберију, али није навео никакве доказе за такву тврдњу. 

Захарова је изразила саучешће рођацима и ближњима Британке која је умрла од тровања и додала да се нада да ће се други човек који је отрован у инциденту опоравити. 

Британска полиција је 4. јула саопштила да се догодио „озбиљан инцидент“ у граду Ејмсберију, где су се два човека „нашла под утицајем непознате супстанце“ и која су хоспитализована у критичном стању. Касније је Скотланд јард потврдио да су мушкарац и жена отровани истом супстанцом која је употребљена и у нападу на бившег двоструког агента Сергеја Скрипаља и његову кћерку Јулију. 

Четрдесетчетворогодишња Дон Стерџес је 8. јула умрла у окружној болници у Солсберију, док 45-годишњи Чарли Роули у уторак дошао свести. 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала