Вида се извинио Русима: Нисам размишљао...то је живот

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаДомагој Вида
Домагој Вида - Sputnik Србија
Пратите нас
Хрватски бек Домагој Вида јавно се извинио, и то на руском језику, због пароле „Слава Украјини“ коју је рекао у видео-обраћању након победе у четвртфиналу Светског првенства над селекцијом Русије.

„Знам да сам направио грешку. Хоћу још једном да се извиним пред Русима. Нисам размишљао и извињавам се, то је живот. Морамо да учимо на сопственим грешкама“, рекао је Вида у интервјуу за телевизију „Русија 24“.

Хрватски фудбалер Домагој Вида на утакмици Светског првенства у фудбалу против Данске - Sputnik Србија
Долче Вида! Москва га с нестрпљењем очекује: Сви скандали хрватског фудбалера

Претходно је саопштено да је Међународна фудбалска федерација (ФИФА) објавила званично упозорење хрватском репрезентативцу Домагоју Види, док је Огњену Вукојевићу, бившем хрватском репрезентативцу, који је такође био на снимку са Видом, изрекла казну од 15.000 франака због кршења фер-плеја.

Вукојевић је након тога избачен из састава хрватске селекције, а потом се и јавно извинио Русији речима да његова порука није имала политичку поруку, већ да је желео да се захвали пријатељима из кијевског „Динама“, где је некада играо, а сада је члан стручног штаба. У кијевском „Динаму“ је играо и Домагој Вида.

Фудбалска репрезентација Хрватске први пут у историји пласирала се у финале Мундијала, пошто је у полуфиналу Шампионата у Русији у Москви савладала Енглеску после продужетака са 2:1.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала