Скотланд јард: Пронађена бочица за отров коришћен у Ејмсберију

© AFP 2023 / JACK TAYLORСедиште полицијског штаба Британске градске полиције,познат као Скотланд јард, у Лондону
Седиште полицијског штаба Британске градске полиције,познат као Скотланд јард, у Лондону - Sputnik Србија
Пратите нас
Британски истражитељи пронашли су у кући у којој је пре неколико дана отрован Британац Чарли Роули у Ејмсберију бочицу у којој се налазила нервно-паралишућа супстанца, саоштио је Скотланд јард.
Полицајци испред куће жртава тровања у Ејмсберију - Sputnik Србија
Русија: Оптужбе британског министра одбране стара добра мантра

„У среду 11. јула бочица је пронађена током претраживања куће Чарлија Роулија у Ејмсберију. Она је достављена лабораторији Министарства одбране у Портон дауну ради истраге. Након анализе, научници су нам потврдили да је супстанца која се налазила у бочици била 'новичок'. Даља научна тестирања ће се водити да би се утврдило да ли супстанца припада истој серији којој је припадала и супстанца којом су отровани Сергеј и Јулија Скришаљ. То остаје главна линија истраге полиције“, наведено је у саопштењу.

Британска полиција је 4. јула саопштила да се догодио „озбиљан инцидент“ у граду Ејмсберију, где је двоје људи било „под дејством непознате супстанце“. Мушкарац и жена су хоспитализовани у критичном стању.

Скотланд јард је касније потврдио да су мушкарац и жена отровани истом супстанцом као и бивши двоструки агент Сергеј Скрипаљ и његова кћерка Јулија.

У недељу увече, 8. јула, 44-годишња Дон Стерџес је умрла у окружној болници у Солсберију, док је 45-годишњи Чарли Роули два дана касније дошао свести.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала